PR // Rozhovor s AHZ & KAMCZOU k nadcházející DNB Lounge

Březnový pokračování midweek klubovky DNB Lounge vám naservíruje jako hlavní hosty známou to dvojku djs AHZ & KAMCZA, kteří se specializují na deepovější polohy drumandbassu a to nejen za gramcema, ale i v rámci jejich pořadu Narovinu Zlomenej Podcast. A vy si teď můžete přečíst rozhovor s těmahle dvouma pražskýma riderama.


17. 3. 2014, publikoval M4Y4

text: Neighbour

Zdarec kluci, tak na začátek se vás chci zeptat jak se máte?

Ahz: Heleď no já se mám dobře, právě jsme se vrátili z Unětickýho pivováru, kde proběhla mocná přežíračka a teď mi to trochu nemyslí, takže na neděli odpo ideál.

KmCZ: Teď zrovna hodně pracovně, chystáme v práci premiéru celovečerního filmu a je kolem toho hodně zařizování :) 

Vezmeme to pěkně od začátku. Jak jste se k drum and bassu dostali. Šlo o shodu náhod nebo jste si jednoho dne řekli, že budete djové?

Ahz: Dnb jsem úplně prvně slyšel na Radiu 1 někdy v polovině devadesátek. Pamatuju si to doteďka, jedem s našima večer autem z chalupy a teď TO začlo hrát. Ačkoliv jsem natahoval uši, interpreta jsem nestihl, ale slovo „drumandbass" jsem si zapamatoval. Hned mně to chytlo. Následoval náběh do půjčovny cds za Kotvou a dlouhé listování katalogem. Lamb, LTJ Bukem, OmniTrio, OhmSquare – první projekty, který měly v onom katalogu v řádku za jménem v závorce „jungle/druman­dbass" a protože jsem tehdy neznal jedinej projekt, prostě jsem si to pučil. A pak to šlo ráz naráz, muziky tohoto (ale i jiných) žánru doma přibývalo a když už toho doma máš přes půl zdi, chceš to taky někde pouštět, takže djing přišel jako další krok – nejprv právě z cdéček – v olomoucký Barumbě (rip) od 2001 po dva roky. Vinyly si ke mně našly cestu pozdějc, třeba od 2005. (A propos – loni v létě jsem zažil díky Bradovi a Tolgovi úžasnej moment, pač jsem zaslechl stejný tóny, který tehdy před lety zazněly z R1 v tom autě po cestě z chalupy – EZ Rollers a jejich track Retro! Jak mně se v tu chvíli ulevilo, znáš to :-)

KmCZ: Co se týká dnb tak ta cesta byla zhruba taková – Apollo 440 > Asian Dub Foundation (v raných fázích kapely s mega koulema, ne ten word music popíček co jsou teď) > E-Z Rollers (always in maha) > Roni Size > Omni Trio, pak pauza na 2step a pak zpátky k dnb přes High Contrasta a label Hospital. Jinak mám za to že DJem se člověk nestává, DJem se člověk rodí. Teď se samozřejmě rodí DJem skoro každý, ale taková už je doba :)

Co Narovinu zlomenej mejdan? Přivezli jste spoustu zajímavých djs. Jak vlastně vznikl a co vás k jeho pořádání vedlo? 

Ahz: Když děláš podcast a do toho už nějaký roky mejdany (DrumiX, VPX a malé party v Olomouci, Loděnicích, Styxu), přijde moment, kdy to potřebuješ spojit, navíc s Kamčou se v tomhle spolupracuje ve svým způsobem zábavným modu, takže proto NZM potažmo ZlomBass.

KmCZ: Já si to přesně pamatuju. Nechtěli jsme brečet a chtěli jsme udělat večírek podle naší představy, jak má vypadat cool dnb mejdlo. Žádný mříže nebo zábrany. Jenom skvělí DJs, nejlepší zvuk a hutná atmosféra. To se nám myslím vždy podařilo. 

Nedávno jste slavili padesáté vydání Narovinu zlomenýho podcastu. Když se, tak ohlédnete, jak by jste to shrnuli? 

Ahz: Především velká zábava každej měsíc, spousta zajímavých hostů. Ze začátku trochu nervů a potu, teď už to nějak jede samospádem. Důležitá je ta pravidelnost, jsem rád, že se k tomu vždycky dokážeme dokopat.

KmCZ: Shrnul bych to tak, že NZP je přesně takový jaký jsme my, snažíme se být precizní, občas jsme ale trochu mimo, ale vždycky jsme upřímný, vod srdíčka. A taky se rádi smějeme…

Láká vás moderování vlastního pořadu v radiu?

Ahz: S Volným průběhem už pořad pár let na Radiu 1 máme, takže jo, láká mně to čím dál víc. S NZP je to jinak – formát podcastu je v dnešní době užitnější, sám si zvolíš čas poslechu, nelimituje tě ňáký čekání na den a hodinu, kdy ladíš rádio.

KmCZ: A víš, že bych si v tom cvrčkově radiu taky jednou rád zamoderoval, jednou, fakt.. Je to můj velký sen, že mě tam jednou pustí na noční směnu :)

Koketujete s produkcí nebo ještě neuzrál ten správný čas se do ní pustit?

Ahz: To je přesně ten výraz – koketujeme s produkcí, žejo Kamile :-)

KmCZ: Koketujem furt, to je jasný. Máme s klukama skvělej projekt jménem Pomeranč&grep a Ahonz tam neni žádnej domovník!

Na co se od vás můžeme na Dnb Lounge těšit?

Ahz: Kdo zná NZP, ví, že máme v dnb široký záběr. Máme rádi písničky, melodie a i trochu divnosti. Bude to tedy chvílemi veselé, chvílemi zadumané a chvílemi divné.

KmCZ: Přesně tak Honzo, už se moc těšíme a díky za pozvání!

 

Facebook event: https://www.facebook.com/…48055690731/?…

publikoval M4Y4