V Crossu zahraje Kid Drama, polovina dua Instra:mental

Kid Drama, jeden ze základních pilířů autonomic soundu a polovina dua Instra:mental, vystoupí 21. března na devátém večírku Volnej Průběh Crossem. Jako druhý hlavní host se představí nizozemský eklektik Interstellar Funk ze z labelů Rush Hour a Tape Records. Dnb/170 bpm set odehraje český Subject Lost.


10. 3. 2015, publikoval NITROUS

Projektu Instra:mental se dokonale podařilo převrátit pohled na žánr. Když kolem roku 2007 začali vydávat skladby jako Pacific Heights, Comanche nebo Sakura, působilo to jako zjevení. Zvlášť v době, kdy propuklo šílenství kolem nařvaného, agresivního dnb ovládajícího klubové i festivalové parkety. Hru kompletně změnila skladba Photograph. Dosud by zřejmě nikdo neřekl, že takhle může znít dnb. Třeba Commix prohlásili, že jde o nejzásadnější věc poslední dekády.

Svoji futuristickou vizi žánru pak Instra:mental představili a společně s dBridgem rozšířili po celém světě ve dvanáctidílném, dnes již kultovním autonomic podcastu, který dal vzniknout stejnojmennému hudebnímu stylu. Po jeho ukončení se však k velkému zklamání trojice rozpadla.



Kid Drama vša k nedávno ohlásil návrat, společně s dBridgem loni navíc rozjel projekt Heart Drive. Kromě dvou skvělých singlů mají na kontě čtyři vydání podcastů volně navazující na kultovní autonomic. Letos Kid Drama slibuje velké věci, které v Praze jistě předvede.

Hudební kořeny Interstellara Funka, vlastním jménem Olf Van Eldena, představují house a techno z Chicaga a Detroitu. Jimi však rozhodně nekončí. Eklekticky založený dj trpí závislostí na těžkém basu, bezpodmínečnou láskou k analogovému synťáku a slabostí pro zaprášené bicí, denně objevuje nové a nové skvosty. Je však činný i ve studiu, vydává mimo jiné pro známou značku Rush Hour a její sublabely. V roce 2012 rozjel vlastní label Tape Records, na němž se mimo jiné objevil Mark Du Mosch.

Petr Adamec známý jako Subject Lost je bezesporu jedním z nejvýraznějších umělců tuzemské klubové scény, letos sklidil velký úspěch druhou autorskou deskou Expo Nova, na níž zabrousil do zlámaných beatů a na 170 bpm. Na VPX 09 se proto místo klasického živého vystoupení Petr představí ve 170 bpm/dnb setu.

VP stage:
Kid Drama (Exit Records UK, Heart Drive)
Subject Lost
VP djs (Stanzim, Rade, Touchwood, AhZ, Nitrous)

Shotgun stage:
Interstellar Funk ( Rush Hour NL. Tape Djs)
Click Joe
Mooris
entry: 70 Kč<21:00<120 Kč

Stáhněte si Nitrousův Kid Drama spotlight mix 

www.crossclub.cz

https://www.facebook.com/volnej.prubeh

http://www.club-autonomic.com

http://heartdrive.co.uk

https://soundcloud.com/tape-amsterdam

https://soundcloud.com/subject-lost

publikoval NITROUS