WORMHOLE 98-2005 DnB s Cause 4 Concern (UK) a Universal Project (UK)

text: m4y4

CAUSE 4 CONCERN (UK) Původně čtyřlístek, z anglického Guildfordu, kteří tvořili Ed (Optiv), Mark (CZA), Stu a Tobie, dal roku 1999 vzniknout formaci Cause 4 Concern. Ta se, dodnes a právem, řadí mezi ikonické projekty původního neurofunku. Jejich diskografie čítá spoustu hitů a stěží by se dal vybrat jediný, který by vyčníval nad ostatními. Možná by to mohl být Carrier (na Fiercově Qurantine), který je dodnes považován za jeden z nejlepších drumandbassových „rollerů“ všech dob. Za zmínku určitě stojí i hity Blindside, Luca a nebo před pár lety remixované trháky Peep Show či Synergy. Po delší odmlce a převážně sólové produkci Optiva, se v roce 2007 prodralo na svět dlouho očekávané album Pandemic, které už ale nevzniklo v původní 4 členné formaci a možná i právě to se podepsalo na konečném zvuku, který je od toho původního výrazně odlišný. Dodnes jsou jejich skladby k nalezení v tracklistech známých i neznámých DJs, což jasně dokazuje, že jejich produkce prošla časovou zkouškou, aniž by přišla o část svého kouzla.

UNIVERSAL PROJECT (UK) se představí v ČR vůbec poprvé a ve své době patřil mezi smetánku labelu Renegade Hardware a také založili svůj vlastní label Universal Project. UP zpočátku tvořili 4 členové Aaron McDuffus aka Ruxspin, Ajit Steyns, G. Taylor-Karrer a Lawrence Hughes aka Keaton aka Usual Suspect. Krom spousty singlů, na již zmíněném Renegade Hardware a vlastním labelu, nelze také nevzpomenout na vynikající release Vessel, který vyšel na známém Virus recordings (Eda Rushe & Opticala) a dle mnohých byl předzvěstí budoucí technoid dnb éry, kterou později reprezentoval label Off-Key. Z původní 4 člené crew nakonec zůstal pouze Ruxspin, uznávaný DJ, který původně začínal na pirátských rádiích a později, se Simonem z Vicious Circle stál i za projektem SIREN.

Třetím hostem bude americký producent HYBRIS (USA), který dnes už prakticky zapouští kořeny u nás, v Praze. Původně byl součástí formace Robot Death Squat, kterou si někteří vybaví ve spojení s labelem Moving Shadow. Dnes je o něm slyšet převážně ve spojení s labelem Invisible, který vlastní Noisia. Hybris vystoupí v classics setu, který od něj běžně rozhodně neuslyšíte.

CZ support obstará IM Cyber, jedna z prvních dam, které tu roztáčely drumandbass právě v období jeho „zlaté éry“. Jejích kvalit si všimli i lidé z Red Bullu a v roce 2002 se tak zúčastnila jejich známého workshopu, v Sao Paulu. Krom hraní, snad na všech klubových nocích a festivalech, také stála za známou nocí Take Control, která se konala v prostorách pražského Abatonu. Dnes se věnuje převážně rovným beatům a proto bude její vystoupení o to vyjímečnější. V lineupu jí doplní rezidenti M4Y4 a Rudeboy, kdy každý odehraje vlastní set.

Projekci znovu zajistí Phase Vision Factory a vy se tak můžete opět těšit na fantastickou podívanou, ze zaprášených VHS kazet.

Na druhé stagi se představí zástupci (nejen) současného berlínského techno zvuku SUIT KEI (DE) a TONY OVERBEAT (DE), kteří přijedou představit i svojí autorskou tvorbu. Ty doplní zástupce legendárního českého soundsystému – Cirkus Alien – Alert.

Mainstage: CAUSE 4 CONCERN (C4C rec., Renegade Hardware, Metro, Timeless) (UK) classics set UNIVERSAL PROJECT (Universal Project, Renegade Hardware, Virus) (UK) classics set HYBRIS (US) (Invisible rec.) classics set IM Cyber Rudeboy (Shadowbox) M4Y4 (Shadowbox)

VJs: Phase Vision Factory

Line up: 21:00 – 23:00 – Rudeboy 23:00 – 00:00 – Hybris (US) 00:00 – 01:30 – Cause 4 Concern (UK) 01:30 – 03:00 – Universal Project (UK) 03:00 – 04:30 – IM Cyber 04:30 – 07:00 – M4Y4

2nd stage: SUIT KEI ( DRASTIC BEAT/ VANITY MUSIC REC. / KLANG ETHIK ) BERLIN, DE www.soundcloud.com/suitkei www.facebook.com/suitkei.fanpage

TONY OVERBEAT (BODYPARTS REC.) BERLIN, DE www.soundcloud.com/tony-overbeat www.facebook.com/Tony.overbeat

ALERT ( CIRKUS ALIEN / SOUNDFEER ) https://soundcloud.com/alert https://www.mixcloud.com/lds3001/

Vstup 130,– do 21:30 poté 190,–

Upozornění: Shadowbox.cz neodpovídá za informace uvedené v tomto textu, ani nenese právní důsledky vzniklé jejich zveřejněním. Za obsahovou i gramatickou správnost textu zodpovídá zadavatel.