VPX 11 se Samurai Horo smaže hudební hranice

Osobité berlínské vydavatelství Samurai Horo představí jedenácté vydání večírku Volnej Průběh Crossem. Hned tři zástupci labelu – Ancestral Voices, Presha a Theme – představí 28. května svoji temnou vizi elektronické hudby s kořeny v drumandbassu, technu a ambientu. Trojlístek doplní lipská selektorka Kali Avaaz.


4. 5. 2016, publikoval NITROUS

Jediná jistota u Samurai Horo spočívá v tom, že její releasy zní pouze ve vynilových drážkách. Vše ostatní je nejisté. První singly a kompilace Scope sice tepaly na 170 BPM, dnes ale vydavatelství není svázáno se žádným tempem ani hudebním stylem: 170, techno, ambient? Nikdy nelze říct, s čím šéf labelu Presha přijde a to i jako dj.

Ancestral Voices představuje novou hudební vizi Liama Blackburna, jenž donedávna tvořil pod zavedeným jménem Indigo (a zahrál také na VPX 06). To je však minulost. Blackburn se po ceremonii ayahuascy rozhodl radikálně přehodnotit život a tedy i přístup k tvorbě. Jak sám říká, Indigo je divoké mládí, Ancestral Voices pak pak rozvážná a zkušená dospělost. Slyšet to je na debutovém koncepčním LP Night of Visions pro Samurai Horo: temné nálady, které nesvazuje žádné tempo, a příběh z dob dávno zapomenutých.

Theme pochází z Berlína a na Samurai vydal dva vynikající singly na pomezí halfstepu, dub techna a ambientu. Více se o třetím hostovi VPX 11 napsat nedá. Snad jen, že ve skutečnosti jde o známého prudcenta, který používá jméno Theme pro specifický zvuk, a nepřeje si odhalit identitu.

Shotgun stage ozvučí vypravěčka z Lipska Kali Avaaz. Dokonale zapadající dílek do line upu VPX 11. Její eklektické sety plynou od IDM, ambientu, zlámaných beatů až po bass a techno. Zahraniční hosty pak doplní matador vynikající dj Yadel, stylově nevyhraněná Eva Porating a rezidenti Click Joe, Mooris a djové Volnýho Průběhu. Jedenáctý Volnej Průběh Crossem nezná žádné hudební hranice.

Volnej Průběh Crossem 11: Samurai Horo edition
28.5. 2016, Cross Club, Prague
VP Stage:
Ancestral Voices
Presha
Theme
Yadel
Volnej Průběh djs (AhZ, Rade, Stanzim,Touchwood, Nitrous)
vjs: Trippl-Krippl VJs

Shotgun festival stage:
Kali Avaaz
Eva Porating
Mooris
Disco Møreti

Cross Club

Facebook Event

publikoval NITROUS