Recenze: Icicle se vrací s Differentia EP

Ne až tak jiný, ale určitě stále zvukově na výši. I tak by se dalo charakterizovat nové Iciclovo EP. Jeho produkce je vždy dokonalou ukázkou precizní zvukové a aranžérské práce. Od dob So Close nebo pozdější Dreadnaught to prostě funguje. Když se ale podíváme na jednotlivé dílky celé téhle nové skládačky, funguje to stejně?


27. 5. 2016, publikoval RUDEBOY

Po poslechu prvního tracku bychom si mohli myslet, že možná nikoliv. Tam, kde vás spolupráce s Tashou Baxter vlastně vás po pěti minutách nikam neposune – nejdynamičtěji působí breakdown, po jehož konci se dostaneme opět do kolotoče mistrně zmasterovaného rolleru – zaskakuje zbytek EP.



Titulní Differentia je zakoplá až za roh, freaky aranž vás donutí kroutit hlavou ze strany na stranu, nahoru i dolů. Dokážu si představit, že na parketu tahle drsňárna bude dělat tanečníkům velké problémy. Povedená je i Ego, kde vás opakující se Phace-like plechový motiv v první polovině tracku neustále žene dopředu a nepoleví ani po druhém dropu, kdy se tahle záležitost zvrhne v dost dobrou divočinu. Ne až tak hratelným doplňkem (z DJského pohledu) do EPčkové čtveřice je pak track Push Back, vzdáleně připomínající Rockwella na tripu (a to je co říct, vzhledem k rockwellově poslední produkci).

Hodnocení: 4/5

Ukázky ke všem trackům najdete zatím na webu Shogun Audio, EP vychází 3. června v digitalu a vinyl objednávky k vám vyrazí o den dříve.

publikoval RUDEBOY
Shadowbox DJ a moderátor našeho pořadu na Radiu 1