Volnej Průběh Crossem přiváží Bopa s Oakem a jejich Microfunk Crew

Tři premiéry nabídne třinácté vydání večera Volnej Průběh Crossem. Vůbec poprvé mimo rodnou zem živě vystoupí ruská dvojice Microfunk Crew, zkušení producenti Bop a Oak. Oba se představí také v roli djs. Poprvé v Praze se představí drumfunkový tvůrce Mecca z vydavatelství Subtle Audio a na Shotgun stagi pak vystoupí Phuong Dan, dj ze známého hamburského klubu Golden Pudel.


6. 3. 2017, publikoval NITROUS

Hudební styl, skupina producentů a donedávna také label. To všechno dnes znamená Microfunk. Odnož elektroniky kolem 170 bpm s drumandbassovými kořeny je ruskou odpovědí na styl autonomic, s nímž ve svém podcastu přišli dBridge a Instra:mental.

Dva současní členové Microfunk Crew Bop a Oak (původně to byl i Jalex) ostatně do kultovní podcastové série přispěli několika skladbami pod nejrůznějšími jmény (Oak, Bop, Abstract Elements).

Microfunk crew funguje relativně dlouho, releasy však začala vydávat nedávno. Dvě skladby vyšly na Hospital, dvě na vlastním předloni otevřeném labelu Microfunk.

Díky Youtube jsou ale známá skvělá živá vystoupení, která si přímo v klubu prozatím mohlo vychutnat jen ruské publikum. Živák Microfunk Crew na VPX 13 je tak vůbec první podobnou akcí mimo Rusko.

Bop s Oakem však odehrají také djské sety. Vlastní produkcí je známý především první z nich, který patří již mezi ostřílené členy stáje Medschool, u níž vydal již čtyři alba. Svoji fúzi dnb, IDM, glitche a ambientu však prezentoval i na značkách KOS.MOS, Alphacut, Exit či Subtle Audio. Naproti tomu je Oak prozatím velká neznámá.

Elektronický hudebník, který se navenek nijak neprezentuje (i jeho facebookový profil ovládá Bop), s releasy to nepřehání a mimo Rusko dosud nehrál. Mluví ze něj jeho hudba patřící dlouhodobě k tomu nejlepšímu, co postdrumandbass může nabídnout. Skladba Bedroom Community se stala neoficiální hymnou Microfunku.

Seznam hostů uzavírá irský Mecca, výrazná tvář hlavní současné bašty drumfunku, subžánru drumandbassu vyznačujícím se důrazem na komplikovaná a do mrtě rozlámaná bicí. K nim na rozdíl od mnoha kolegů přidává Mecca ještě temnou atmosferickou složku. Mecca je zároveň zkušeným djem, který točí knoflíky mixpultů již 20 let.

V Hamburku usazený PHUONG-DAN je hostem spodní Shotgun stage. Ron Morelli, Daniel Wang, Tolouse Low Trax, Veronica Vasicka, Vladimir Ivkovic, Hunee, Lovefingers … Bohatý seznam djs, který by mohl napovědět, jaký hudební vkus vlastní.

Tato a další jména se představila na jeho rezidentní noci Gatto Musculoso v legendárním (a brzy snad znovuotevřeném) klubu Golden Pudel. Phuong-Dan ve svých setech (úměrně danému místu) hrává avantgardní formy techna a minimal music, ebm, krautrock nebo disco, přičemž jedna věc je jistá vždy – rozhodně se nebudete nudit!

Volnej Průběh Crossem 13
18.3. 2017, Cross club
Microfunk Crew LIVE
Bop dj set (Med School, Microfunk)
Oak dj set (Microfunk)
MECCA (Subtle Audio Recordings)
Volnej Průběh djs

Shotgun stage
Phuong Dan (Gatto Musculoso, Golden Pudel / Hamburg)
Mooris (Shotgun festival)
PSJ (Muah)

Facebook event

Cross club

publikoval NITROUS