Na 10. Radical Drum v Jihlavě vystoupí Temper D (UK) // 27.5.

text: Tom Příhoda

Party Radicaldrum je neodmyslitelně spjata s jihlavským klubem Ultima. Již druhý den po otevření klubu se konal první díl této série podařených akcí. Postupem času se Radical stává stále oblíbenější a navštěvovanější klubovou nocí. Dva roky uplynuly a pokračování, které máme před sebou, je doslova vyvrcholením tohoto eventu. Předchozí vydání ovládl B-Complex z Hospitál records, ohlasy,návštěvnost a celková atmosféra mejdanu nás přesvědčila o tom, že i publikum na Vysočině ocení opravdu světové djs. Slušilo by s říci, že jubilejní díl si zaslouží jubilejního hosta, kterého jsme našli tentokráte našli v Anglii!

Dave Bowles aka Temper D je u nás dost provařený jméno! Stačí vzpomenout na uplynulá léta, kdy vystoupil na akcích LiR open air, Bassinfection, Take Control nebo Pig Fest, tedy jen na těch nejlepších akcích, které se na našem území pořádají. Není se čemu divit, jeho styl mixu totiž těžko pohledat a také si zato vysloužil obdiv nejen u poslouchačů, ale také u ostatních djs, protože mix na tři gramce bez chyb a s pořádnou porcí energie se jen tak někomu nezadaří a vyžaduje hodně cviku a talentu! V poslední době se také nebojí vyzkoušet dva gramce a dva playery, což už je opravdu jízda! K dalším plus tohoto borce určitěpatří široká škála tracků, přesně taková, aby se set stále vyvíjel, gradoval, nenudil a pobavil. Přidáme si pár faktů – v roce 2002 vydal první release Warehouse; v roce 2003 vyhrál contest na britském serveru Dogs on Acid, což odstartovalo jeho djskou kariéru; 31 let; 47 vydaných tracků na labelech jako je GanjaTek, Uprising, Renegade Hardware a samozřejmě Temper D Production. Temper Dje prostě jeden z nejlepších a nejpovolanějších djs současné dnb scény. Nebude ovšem jediným vystupujícím, kterého tento večer v Ultimě uslyšíme. Naše pozvání přijali též Vje a Mushka z brněnské crew Redrum. Od Věrky můžeme čekat spíše „zpívánkový" set, tedy spousta a spousta liqiud dnb, který nejednoho potěší a další příjemně naladí. Ovšem nebojí se i něčeho tvrdšího, záleží nasituaci. Mezi oblíbené producenty zarhnula High Contrast, Nu:tone či legendu Aphrodita. Oproti tomu Mushka se svou oblibou Chase&Status, Netsky a Danny Bird odkazuje na to, že se jistě v jeho setu objeví i junglové prvky. O zajímavou vložku se postará talentovaný Mc Wcelaq z Náměště nad Oslavou, který reprezentuje místní Jrk crew a s mikrofonem v ruce předvádí opravdovou nes­poutanou live show. Svou selekcí raggajunglovývch a drumandbassových skladeb ho doprovodí Istar z polenské Positive way crew.
Celý mejdan zakončí Li-Bass se svým hard drumandbassovým setem zasahujícím až do tekno rytmů, které si správný člen legendární Ura crew nemůže nikdy odpustit… Chybět nesmí resident celé akce Pacosh, který obohatil lineup každého z uplynulých eventů a vždy předvedl, že dokáže zdatně držet krok s českou špičkou. Tentokráte bude mít příležitost zahrát si po boku jeho oblíbeného světového pro­ducenta, proto není pochyb o speciální přípravě setu pro tuto akci.

Začátek této akce je stanoven na 20.00Vstupné zůstává klasických 90 Kč, jen si musíte pospíšit do 22:00. Poté budetemuset oželit o 30 Kč více.

www.ultimaclub.cz

Upozornění: Shadowbox.cz neodpovídá za informace uvedené v tomto textu, ani nenese právní důsledky vzniklé jejich zveřejněním. Za obsahovou i gramatickou správnost textu zodpovídá zadavatel.