SHAPESHIFTER DJ Set na O2 Open Air Festivalu // 12.8.2011

Text: Pavel Eichler


NZ SHAPESHIFTER DJ SET jsou SAMBORA & PDIGSSS. Sambora (aka Sam Trevethick) je zakládajícím členem světově proslulých ikon živé elektronické hudby, kapely NZ Shapeshifter. Jeho produkční talent jej postavil za pult během nahrávání jejich posledních třech studiových alb a produkoval také řadu sólových projektů, kolaborací a remixů.

Léta 2008/9 byla pro Sama přelomovým rokem poté, co na sebe vzal roli výkonného producenta později platinové desky kapely Shapeshifter s názvem ‚The System Is A Vampire‘, která vystoupala až na první místa hudebních žebříčků. Jelikož svůj vlastní projekt ‘Peacekeepers‘, na kterém se podílejí i další členové Shapeshifter Nick Robinson a PDigsss, uložil na chvíli k ledu, aby se mohl soustředit na produkci tohoto alba, měl Sam čas i na produkci zádumčivého tribal dancefloor remixu populární hymny „Tangaroa“ z dílny Tikiho Taanea.

Rok 2010 se zdá být dalším velkým rokem pro Samboru, který pilně ve studiu pracuje na debutovém albu projektu ‚Peacekeepers‘ a dalších počinech a remixech pod vlastním pseudonymem a na EP ve spolupráci s newschool shlock rock futurementalisty „Maverick Illusion“. Vedle svých dovedností skladatele a multi-instrumentalisty projevil Sam za poslední dekádu i lásku k dj-ingu, díky které rozhoupává našlapané taneční parkety od Brisbane po Barcelonu.

Coby DJe si jej zvolila i hudební novozélandská superstar Tiki Taane a často také tímto způsobem reprezentuje Shapeshifter v jeho reinkarnaci do podoby DJ soundsystému. DJské sety Sambory jsou proslulé svou rozmanitostí a muzikálností a snahou udržet taneční parket ve varu a zároveň stimulovat mysl a duši. Coby nadšený stoupenec svých novozélandských kolegů-producentů Sambora vybírá z břečky mezinárodní hudební scény lesknoucí se diamanty a z vlivů stylů jako je Drum and Bass, Baltimore, Hip Hop, Dancehall, Dubstep a Reggae spřádá bohaté tapiserie melodií, které si vybral pro jejich atmosféru, energii a originalitu. Jako MC ho věrně doprovází zpěvák NZ Shapeshifter PDigsss.

Shapeshifter v DJ setu vystoupí ve 02:00 – 03:30 v rámci O2 Extra Zóny!

Upozornění: Shadowbox.cz neodpovídá za informace uvedené v tomto textu, ani nenese právní důsledky vzniklé jejich zveřejněním. Za obsahovou i gramatickou správnost textu zodpovídá zadavatel.