Klute - The Draft

The Draft,  to je název nového, v pořadí již sedmého, studiového alba Kluta. Po poněkud s rozpaky přijatém předchozím albu Music for Prophet by se tak mohlo jednat třeba i o předčasné Vánoce v říjnu…


25. 7. 2013, publikoval M4Y4

text: M4Y4

Klute už od počátků patřil k inovátorům a jeho originálnímu rukopisu podlehl snad každý, nehledě na vyhraněnost subžánrů. Vše zásadní začalo na legendárním Certificate 18, kde představil alba Casual Bodies a Fear of People, které dodnes patří k mým nejoblíbenějším a v roce 2001 založil vlastní label Commercial Suicide. Na něm, krom spousty kvalitních singlů, postupně vyšla alba Lie, Cheat & Steal, No one´s Listening Anymore, The Emperor´s New Clothes a před třemi lety Music For Prophet.

Nové album bude opět kombinací drumandbassu a (nejspíš) rovného minimal techna, jako tomu bylo již u předchozích. Mezi hostujícími se tentokrát objevili vokalisti Klose, Collette Warren, Naomi Pryor nebo MC Fava a cosi se šušká o tom, že snad i sám autor. 
K dostání, jako vždy, na vinylu, 2CD a ve formě digitálního downloadu ze všech renomovaných obchodů. 

Těžko zatím soudit ze zvuku sampleru s příznačným názvem Best Bits Not Over a ukázek na Soundcloudu, kde se Klute vrací k pochmurným létům Certificate 18. Ten si můžete zakoupit již dnes a pokud budete mít trochu štěstí, tak se k vám možná dostane jeden ze 100 limitovaných kusů kouřově-průhledného vinylu, namísto klasické černé.

Pokud však hoříte zvědavostí, tak si zkraťte čas čekáním novým Sun and Bass podcastem, kde je pár kousků z chystaného alba k poslechu už teď.


Sun and Bass podcast 14

Tracklist:

Invaderz & DJ Marky – After Midnight – Commercial Suicide
Nymfo – Trackball – Innerground
Chroma – Intermission – C.I.A.
Quadrant & Iris & Kid Hops – Hovercraf 
NFM – Heron Blue – ?????
Vicious Circle – Last Chance Saloon V.I.P. – Commercial Suicide
Calibre – Close to Me – Signature
Klute – Just What You're Feeling – Commercial Suicide
Ulterior Motive – Time Keeper – Subtitles
Emperor – Radar 
Nymfo – Woodpecker – Innerground
Klute – Sick Drive – Commercial Suicide
Quadrant & Iris – Depth Sounder
Prolix & Klute – Time Bleeds Truth
John Dahlback – Next to the Speakers (Seba remix) 
Klute – Best Bits Not Over – Commercial Suicide
Unknown – Untitled 
The Upbeats & Dose – Tangerine

 

publikoval M4Y4