Kasra: Práci kolem svého labelu prostě miluju

Již tento pátek se v pražské Roxy odehraje česká premiéra známé noci Critical Sound, na které vystoupí známý projekt Spectrasoul, prvně se zde ukáže vynikající MC Codebreaker a samozřejmě Critical rec. label boss Kasra. Při této příležitosti jsem ho odchytnul alespoň na pár slov.


25. 9. 2013, publikoval M4Y4

text: M4Y4

Kasra je se 
svým lablem Critical Recordings právem považován za jednu z ikon na poli drumandbassu. Šel mimo proud mainstreamu a snažil se svému labelu dát charakteristický zvuk, který prostě nezapomenete a vždy se k němu budete rádi vracet.

Letos je Criticalu už 11 let, což se dá v dnešní době považovat za obrovský úspěch. Nepřemýšlel si někdy o tom všechno zabalit nebo na základě posledních trendů přestat s výrobou vinylu?
Je pravda, že labely v poslední době musely projít dost těžkým obdobím a řešit nejednu výzvu, ale práci kolem svého labelu prostě miluju a v žádném případě nemám úmyslu se jí jen tak vzdát. Ostatně, pokud by to bylo jednoduché, nebavilo by mě to.

Critical má i sesterský label Modulations, kde se většinou setkáváme s novými producenty. Je to jeho hlavní myšlenka nebo s ním máš ještě nějaké úmysly?
Jedná se vlastně o sérii singlů, které běží paralelně s Criticalem. Spousta lidí má pocit, že záměrem jsou experimentálnější polohy nebo noví producenti, ale pro mě je to jenom další cesta jak distribuovat hudbu, kterou mám rád. Rozdíl je jenom v obalu, aby to bylo zajímavější a pestřejší.



Máš teď v hledáčku nějaké nové producenty, o kterých bychom měli vědět?

Asi né úplně nového, ale Sam Binga mě teď  baví asi nejvíc, dělá opravdu skvělé věci, experimentální a svěží.

Co se v dohledné době chystá na Criticalu?
Chystá se opět kompilační album Criticalu, singl Sama Bingy, Mefjusovo EP, Ivy Lab EP a spousta dalších věcí, o kterých zatím nemůžu prozradit víc.

Jak by si definoval Critical Sound party?
Rozličné polohy drumandbassu od účinkujích a publikum, které je vděčné za věci co zná a stejně tak za rozšíření obzorů.

Jaká je tvoje aktuální TOP 5?

1. Mefjus – Dissuade
2. Sam Binga Feat Redders – AYO
3. Phace – The Set Up
4. Enei – Slender
5. Foreign Concept & DRS – Falling Stars


CRITICAL NIGHT 27.9.2013

SPECTRASOUL (UK)
KASRA (UK)
hosted by MC Codebreaker

CZ support:
Rudeboy & M4Y4 (Shadowbox)
A-Cray (Syndrome Audio)

PRAHA – klub ROXY
Dlouhá 33, Praha 1

vstup 150 Kč do 23:00 / 200 Kč po 23:00
 

publikoval M4Y4