PR // Interview s IM Cyber

Midweek party Dnb Lounge, která každý měsíc přináší v klubu Cross ty nejzajímavější české producenty, dje a mladé talenty pokračuje dále i novém roce. Jako hlavního hosta pro vás tentokrát vybral  Neighbour  legendu českého drum and bassu djku IM Cyber. 


21. 1. 2014, publikoval M4Y4

text: Neighbour z Paralel Activity

Ahoj Ivanko, jak se máš?

Ahoj Dane, mám se super, děkuju za optání) Novej rok s sebou přinesl spoustu změn, tak se těším, kam mě to zase posune. Jedna z nich je ta, že mám chuť zase víc hrát.

Co tě k djingu přivedlo a co bylo zlomem v tvé djské kariéře? 

Tyjo, na to už jsem odpovídala tolikrát.. Tak rewind: v DJingu se jednoho dne sešly dvě moje cesty – hudební a novinářská. Díky psaní jsem objevila novou hudbu a díky mojí dosavadní hudební „kariéře“ pro mě bylo přirozený tu hudbu nezkoumat jen pasivně. Strašně mě dostal drum'n'bass (třeba tehdy ještě relativně neznámej Roni Size v '97 byl strašněj úlet), našla jsem si na tý scéně spoustu kamarádů, tak se to prostě nějak stalo) Ale paradox je, že nejvíc osudovej impuls přišel od hip hopera Vece, kterej mě k hraní dokopal na jedný chatě. Pak se to moje šmrdlání zalíbilo Koogimu, agentuře East Base, která zastupovala Loutku, Trávu, Tvykse… a vláček se rozjel).

Jaká etapa tvé djské kariéry pro tebe byla nejzábavnější a nejvíc jsi si jí užila?

Asi období kolem Red Bull Music Academy. Akademie je sen, kterej by měl v reálu zažít každej, kdo je do hudby zažranej. Člověk se vrátí domů neuvěřitelně nakoplej, s totální vírou v to, co dělá, a baví ho to ještě víc než nejvíc. Jedinej moment, kterej se tomu v celým mým životě přiblížil, byl festival Sun and Bass, kam jsem loni vyrazila normálně na dovolenou. Pokud chcete strávit tejden ve stylu peace&love&drum'n'bas­s, tak to taky udělejte.).

Máš nějakého producenta nebo dje, který tě nějak ovlivnil, ke kterému „vzhlížíš“?

Tak to je jasný – Teebee a D_Bridge. Teebee mi hrál od začátku do mojí deepový noty a D_Bridge je geniální vizionář, od kterýho se máme všichni, co učit.

Co po tolika letech djingu a aktivního participování na formování dnb scény říkáš na její aktuální podobu?

Neříkám nic)

Na jakém mejdanu jsi zažila nejlepší hraní a čím to bylo?

Džizs, nevim!) Vždycky je to tím, že ti technický podmínky dovolej si na hraní ujet a neřešit nesmysly. Můžeš se položit do toho svýho příběhu, lidi na parketě ho pochopěj a jedou to s tebou.

Na co se od tebe můžeme na Dnb Lounge těšit?

Na lounge sound)

Díky za interview!

Facebook událost naleznete: https://www.facebook.com/…47650243888/?…
IM Cyber fan page: www.facebook.com/imcyberdj


publikoval M4Y4