Nazdar diváci! Dneska se jedeme podívat do Slané u Kladna, kde maj prej pěknej podnik Bat. Vlastní to sympatickej majitel Kája, vařej tam prej hodně slušně, akorát že lidi ňák moc nechoděj. Tak jim to tam vočíhnem, mrknem do kuchyně i na plac a zjistíme, co by se s tim dalo dělat. Jo tak teď mi řikaj z režie, že se to menuje Slaný. Tak to jim to tam pořádně vosolíme ne? Hehehe. Teda ale todle snad neni silnice, to je jak když jedeš džunglí na Sumatře ty vole. Tak kde je ta vodbočka? Jestli po tomdle tankodromu pojedeme eště 5 minut, tak se mi vyklepou vokýnka. A hele, Slaný, tak deme na to. Ježiš tady to vypadá šíleně, tady bych si nedal ani žvejkačky ty vole. Dobrej pani, já sem ňákej Perkelt, sme se vám přijeli podivat na ten váš podnik. Z hygieny? Nejsme. My sme z televize. No jistě, ten kuchař to sem já. No tak vidíte, že mě znáte. Cože? Tohle neni ten Bat.? Jo to je vedle? Tohle je Bat.laška jo? No tak to pardon, nashle. Fuj ty vole to sem si voddyh. Sem se bál, že mi tam ukážou kuchyň a něco mi tam sežere. Tak druhej pokus, teď už snad trefíme. Dobrej, vy budete pan Karel? Těší mě, Perkelt. Tak jak tady u vás? Sem slyšel, že ste tady míval v kuchyni šikovný kluky, co míchali široko daleko ten nejlepší džanglovej gulášek? A na sekanou a kuřecí nářez se sem prej sjíždělli strávníci z celýho vokolí? Prej vod vás pak lidi chodili přežraný těma dobrotama jak po arabský svatbě? A prej už to ňák nechtěj dělat jo? Že prej tak dvě tři hostiny a zabalej kudly do zástěry jo? Tak kde to je? Šikovný kucí sou zpátky v kuchyni jo? A ňáká šťáva jim eště zbejvá? No tak se na ty umělce dem podivat. Nazdar kuci, Perkelt méno mé. Teda vás tady je ty vole, hotová klabzubova jedenáctka. To tady celej den takhle čumíte jo? No tak si vyndejte ty ruce z prdele a koukejte mi hodit na plac ňákou vaší špecialitu. Já si tady zatim promluvim s panem Karlem. Tak Karle, co ty lidi? Proč to nechodí? Mladý se nažerou v mekáči a starý si něco uklohněj doma jo? No to mi poser záda. Ty lidi sou dneska rozežraný, voni snad nevědi co chtěj. Vy jim musíte vokázat, že tady dostanou něco speciálního, kvalitní vodchov, domácí bylinky, ty nejvybranější lahůdky, rozumíte ne? A hele už mi to nesou. Tak co ste mi tu kucí ukuchtili? Salát Yendysar s parmazánovými krutóny, Sumeček Globinův s citrónovym přelivem, Hříbkový Barrisotto, Kan-Jacca šesti chutí, Medajlónky Annita a domácí rumový Craylinky? Kucí to nevypadá vůbec špatně. Ty vole to je fakt dobrý. Takle dobrý Barrisotto sem měl naposledy ve Flórencii ty vole. Karle ty vrahu! Tady já snad ani nemam co dělat. No hele, abych tu nebyl uplně zbytečnej, tak vás naučim něco vod sebe z Univerzálu jo. Tak tadydle máme krásnou čerstvou zmiji. Tu koupíte dneska už u každýho dobrýho farmáře, vobčas je maj třeba i v Lidlu. Na Zmije na víně ke mně choděj gurmání z celý Prahy. Uděláme si k tomu Vejce Blondynos, tam je důležitý, aby nám žloutek uvnitř zvostal pěkně tekutej, přizdobíme ňákou sezónní zeleninkou a perem to do lidí. Z tohodle se musej zákonitě posrat rozumíš, todle je normálně děsný žrádlo. Takže udělejte plakáty, napiště ňákou krátkou pozvánku a sezvěte to na sobotu 10. října do toho vašeho Bat.u…uděláme si zátěžovej test a uvidíme ne?
Vážení strávníci, vaše oblíbená restaurace Bat. ve Slaném si vás dovoluje pozvat v sobotu 10. října 2015 ku prostřené tabuli. Naši kuchyň poctí svou návštěvou televizní hvězda, mistr Perkelt a společně s našim týmem vám připraví nezapomenutelné pohoštění. První chod se bude podávat o jednadvacáté hodině, digestivem si budeme na závěr připíjet o šesté hodině ranní. Vstup na tuto jedinečnou noc plnou lahůdek je pouhých 70 Kč. Těšíme se na vás, váš tým TTJ.
Facebook
event
Text: HUKOT