Calibre - The Deep

Průměrně jedno album ročně, k tomu několik EPs a remixů. Je velmi málo producentů, kteří při takovém množství produkce zároveň udrží i vysokou kvalitu. Calibre mezi ně patří a svým posledním albem The Deep to jednoznačně potvrzuje.


9. 4. 2017, publikoval STUART

Nejnovější počin Dominicka Martina navíc přichází jenom pár měsíců od alba Grow pro label The Nothing Special, tam se ale pohyboval mezi 120 a 140 bpm. S The Deep se vrací na domovský Signature Recordings a také k liquid a soulful drumandbassu. Jak je ale zvykem, na albu mají své místo i další styly, tentokrát ve větší míře než dříve.



Calibre si drží svůj typický a mnoha léty prověřený zvuk, jak potvrzuje už úvodní No One Gets You. Ono je to pořád stejný a přitom jiný. A možná to stejný je, ale všichni ho milujeme natolik, že mu to odpouštíme. Každopádně to album je zatraceně dobrý.

Skočná jazzovka Up In Smoke, klasická kolibříkovina Complain s nádherným piánem a roller Enter s úžasnou basovou linkou, to jsou pro mě highlights alba. Za zmínku stojí i downtempo Footloose nebo track Gentle Push, který pravděpodobně zůstal pár měsíců v šuplíku, protože se nevešel na Grow. Ambientní pohádka Round Box to všechno důstojně zakončuje.



Album The Deep nevyčnívá, nepřekvapuje, ale přesně plní očekávání. Jestli se vám líbí, běžte na web Signature Recordings, kde si ho můžete pořídit ve všech možných formátech.

Calibre – The Deep (SIGLP012)

  1. Calibre – No One Gets You
  2. Calibre – Up In Smoke
  3. Calibre – Mr Natural
  4. Calibre – Footloose
  5. Calibre – Lit
  6. Calibre – Give It Up
  7. Calibre – Complain
  8. Calibre – Enter
  9. Calibre – Blind For Bang
  10. Calibre – Echoes
  11. Calibre – Better Than Me
  12. Calibre – Gentle Push
  13. Calibre – Round Box

signaturerecor­dings.databeat­s.com
facebook.com/Ca­libre-Dnb
facebook.com/sig­naturerecordin­gs

publikoval STUART